top of page

Mitä naprapatia on?

Naprapaatti on erikoistunut tuki- ja liikuntaelimistön vaivojen tutkimiseen, ennaltaehkäisyyn ja hoitoon. Naprapatia pohjautuu lääketieteelliseen terveys- ja sairauskäsitykseen sekä näyttöön perustuvaan lääketieteeseen. Suomessa koulutusta järjestää Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun (XAMK) toimipiste Kotkassa; koulutus kestää neljä vuotta ja on laajuudeltaan 240 opintopistettä.

Minkälaisissa vaivoissa naprapaatti voi auttaa?

Naprapaatti hoitaa koko tuki- ja liikuntaelimistön akuutteja sekä kroonisia vaivoja. Selkärangan erilaiset kiputilat ja oireet ovat naprapaatin erikoisalaa. Esimerkkinä tästä iskiaskivut, välilevyongelmat ja rangan lukkiumat. Naprapaatti voi auttaa myös mm. polvikivuissa, yläraajaoireissa, jännityspäänsäryssä, TOS-oireyhtymässä ja olkapäävaivoissa.

Naprapatian hoitomuodot

Tärkeä osa naprapaatin työtä on perusteellinen potilaan tutkiminen ja diagnosointi. Täten paras mahdollinen hoitomuoto ja lähestymistapa voidaan valita. Hoitomuotoihin kuuluvat nivelmanipulaatio, nivelmobilisaatio, hermokudoksen mobilisaatio, erilaiset lihasvenytystekniikat, triggerpistekäsittely ja pehmytkudoskäsittelyt. Tärkeänä osana hoitoa toimii aktiivinen harjoitusterapia. Lisäksi hoitoon voi kuulua mm. teippauksia, lämpöhoitoa, ohjausta ja ergonomista neuvontaa.

Naprapath Laakso working
bottom of page